Software news

Medische software

 

In september had nogmaals een nieuwe labelingsprocedure plaats bij het ministerie van volksgezondheid. Hoofdpunt van deze accrediteringssessie   was   andermaal   Sumehr (Summarized Electronic Health Record). De versie 2006 laat toe om gegevens uit een dossier gestructureerd te exporteren, inclusief de ICD-10, ICPC-2, IBUI, CNK en/of HYRCV codering. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om ofwel een nieuw dossier te creŽren met de gestructureerde import van administratieve gegevens, allergieŽn, intoleranties, diagnoses, antecedenten, vaccinaties, actuele medicatie en geplande vaccinaties. Bij een reeds bestaand dossier worden de gegevens als een tekstbestand in dit dossier geintegreerd zoals een ander verslag.

Opnieuw zijn de vijf OmegaSoft Medical huisartsenpakketten cum laude geslaagd.

Meer gegevens over sumehr en de verdere ontwikkelingen voorzien voor 2007-2008 vind je op de site van het ministerie van volksgezondheid.

 


PWA-kantoren


De laatste wijzigingen omvatten de aangepaste driemaandelijke statistieken waar de papieren rapportering vervangen wordt door een rapportering via excel-file.


Op 14 oktober 2006 stuurde minister van werk Vanvelthoven een rondschrijven naar alle PWA-kantoren. Hierbij werd gemeld dat de code A10 (gemengde activiteiten) worden opgesplitst. Dit noodzaakt een hierinschrijving van gebruikers van categorie 10 naar ťťn of meerdere categorieŽn van 11 tot 15. Een heuse job voor de PWA-beambten. Hiervoor werd binnen enkele dagen een versie van S.A.P. ter beschikking gesteld om onze gebruikers te helpen deze aanpassingen zo vlotjes mogelijk te laten gebeuren. Alle aanpassingen zijn opgenomen in de versies 3.6 en meer diepgaand in versie 3.7.

 


Google
Software News...
Google